top of page

Hoe gaan we te werk?

Hoe gaan we te werk?

Bij Green Oak zijn we van de overtuiging dat iedere klant en project uniek zijn. Daarom is het persoonlijk contact met de klant essentieel voor ons om tot een mooi eindresultaat te komen.

 

In een verkennend gesprek luisteren we naar de wensen van de klant en kijken we ter plaatste wat de mogelijkheden zijn, rekening houdend met stedenbouwkundige voorschriften. In samenspraak met de klant maken we dan vrijblijvend een 3D ontwerp die de basis is van de uiteindelijke uitvoeringsplannen.

Onze structuren zijn steeds in eik: alle palen, ringbalken en gebogen schoren zijn gemaakt uit de fijnste eik en met zorg gekozen voor u. Voor de buiten- en binnenafwerkingen zijn de mogelijkheden ruimer. U kunt kiezen tussen een uitvoering in eik of lariks (dennenhout). Indien u gedeelten wenst te verven zoals de dakstructuur kan dit uiteraad ook besproken worden. Graag leggen wij u de verschillende mogelijkheden uit in een persoonlijk gesprek waar en wanneer het u best past.

Wij staan u ook bij in de keuze van het type dakbedekking: oude Bourgondische pannen, natuurleien of riet behoren hierbij ook tot de mogelijkheden. Wij bieden ook alle pannen aan uit het Koramic gamma. Voor de afwatering van het dak heeft u keuze tussen zinken of koperen goten.

Wanneer het ontwerp vastligt en de voorkeuren van de klant gekend zijn, werken we het 3D ontwerp tot de puntjes uit. Wij bezorgen u vervolgens een voorstel van zelfbouwpakket tot sleutel op deur.

Wenst u dat we u bijstaan bij de stedenbouwkundige aanvraag? Dan helpen wij u graag verder.

Het is aangewezen de bouwvoorschriften na te gaan vooraleer concrete plannen gemaakt worden voor uw eiken bijgebouw.

 

Sommige verkavelingen aanvaarden bijvoorbeeld geen gebouwen in de voortuin of te dicht bij de buurman. Vaak kan hier van afgeweken worden, bijvoorbeeld bij een goede verstandhouding met de buren.

Tijdlijn

Tijdlijn

1

Bouwvergunning nodig?

Informeer u bij uw gemeente wat toegelaten is op uw perceel. Hoeveel meter is de bouwlijn van de perceelsgrens verwijderd?

2

3D - ontwerp

Green Oak maakt vrijblijvend een 3D-ontwerp en offerte voor uw project. Leg vandaag een afspraak vast!

3

Goedkeuring

Bij goedkeuring van ons voorstel bezorgen wij u alle nodige uitvoeringsplannen en wordt uw project opgenomen in onze planning. Indien nodig bezorgen wij u ook alle documenten voor een bouwvergunning.

4

Voorbereidende werken

Op basis van onze uitvoeringsplannen worden funderings- en metselwerken uitgevoerd. Vooraleer het gebouw geproduceerd wordt nemen we de finale maten van het metselwerk op om geen verrassingen te hebben tijdens de montage. De productie van uw gebouw kan nu van start gaan in ons atelier!

5

Plaatsing van het gebouw

Indien u zelf instaat voor de plaatsing kan het gebouw bij u geleverd worden op afroep. U kiest dus zelf wanneer het gebouw geleverd wordt.

Wanneer Green Oak instaat voor de montage moet u rekening houden met een gemiddelde wachttijd van 6 tot 8 weken nadat u onze uitvoeringsplannen heeft goedgekeurd.

De montage en dakwerken vormen een geheel zodat u de minste hinder ondervindt van de bouwwerkzaamheden.

6

Enjoy for the rest of your life!

:)
IMG_0828.JPG
bottom of page